У удмуртов секс есть! (Только для взрослых)


Сегодня ранним утром сразу несколько наших агентов отправились в редакцию журнала «Инвожо» для изучения ситуации с подпиской, а точнее  — выявления имен удмуртских ВИП-персон, не подписавшихся на журнал.

Комментарий на эту тему мог дать только главред, П. Захаров. О его отсутствии доложила секретарь (неизвестная нашим агентам шанетка… О, как в этом месте хочется написать «неизвестная, но большегрудая с изящным декольте шатенка-удмуртка. Но, поверьте, это не так… Обыкновенная секретарша…  ) и, не предложив даже кофе, всем своим видом дала понять, что встреча с нашими агентами — это признак неудавшегося с самого утра дня. Агенты, переглянувшись, решили дождаться в приемной прихода Петра Михайловича.  Один уткнулся в подшивку старых журналов, второй, тяжело вздохнув, вышел теребя в руках сигарету…

И вот тут — то случилось…  Вообщем, секретарша, рявкнув на кого-то в  телефонную трубку «ПШГПОРАРО» (что то типа того, агенты и вправду не разобрали что она там сказала) схватила кипу бумаг и вышла из редакционной приемной, в дверях неловко столкнувшись с возвратившимся из курилки нашим агентом.  «Упс, сорри», — соригинальничал агент, а секретарша совершенно неожиданно мило улыбнулась и буквально выпорхнула за дверь, оставив после себя запах эвкалипта и выпавший из стопки бумаг один лист.

Агент, вместо того, что бы рвануть за секретаршей, скорее  по привычке, чем по злому умыслу  начал изучать лист, причем не подобрав его, а склонившись к нему. С каждой прочитанной строчкой он, агент,  понимал, что сегодня может звонить своей девушке и смело приглашать ее на давно уже обещанный ужин в «блинку» (ну знаете, которая на Коммунаров?).  Он понимал, что за такой материал ему отвалят немеренно агентского гонорара, которого хватит и на ужин с девушкой и на… Ну да это уже не важно.

Итак, внимание! Наше агентство с гордостью представляет уникальный материал, добытый совершенно случайно в редакции журнала «Инвожо». Фрагмент мирового бестселлера «КАМАСУТРА» на удмуртском языке! Автор — Петр Захаров. РЕКОМЕНДУЕТСЯ К ПРОСМОТРУ ЛИЦАМ СТАРШЕ 18 ЛЕТ.

Кышномуртлэн ӟыгыртонъёсыз.

«Возьдаськись» – со ымнырзэ пиосмуртлэн мӧля вылаз ватэ, киосыныз веша чыртызэ но мӧляоссэ, ымдуръёсыныз ноны бирдыосаз йӧтскылыса.

«Портонэн ужан» – со пиосмурт борды жиптӥське но аслэсьтыз гадьзэ азьпала каре, гадьёсыныз гинэ солэн мугор бордаз йӧтскылыса, бӧрысь аслаз выросъёсаз ватса на кӧтыныз солэн кӧт бордаз бергаса зыраськонзэ.

«Гочатӥсь» – со пиосмурт борды йӧтске макесъёсыныз, пыдесъёсыныз, солэсь пыдессэ аслаз пыдес кусыпъёстӥз зырӟытыса.

«Шудбур доры тэтчон» — со, пиосмуртлэсь чыртызэ киосыныз ӟыгыртыса, пыдъёссэ куасалтэ но со борды кӧт улэныз ӵиптӥське, солэн сайкам дартэз борды йӧтскыны турттыса.

«Лианаослэн биниськонзы» – со, пиосмуртлэн чырты бордаз ошиськыса, пыдпыдэсъёсыныз солэн пыдесъёсаз биниське но кӧт улыныз солэн юдэсэз борды ӵиптӥське, ӟырдатыса яратыны тэтчон мылкыдзэ.

«Кырласянь» – пиосмурт солэн тыбыр сьӧраз сылэ, сое ас бордаз ӟыгыртыса но солэсь гадьёссэ, кӧтсэ маялляса. Кышномурт одӥг кизэ солэн чырты бордаз возе, нош мукетыныз кутӥськылэ кӧт улъёсаз, юдэсаз но ӟепъёсаз, чиньыосыныз вожен-вожен нюртылыса но усыяса.

«Возьдаськись» ӟыгыртон бугыртэ пиосмуртлэсь мусояськон но вешаськон мылкыдъёссэ. «Портонэн ужан» но «Гочатӥсь» ӟыгыртонъёс сайкато пиосмуртлэсь кышномуртэз басьтон мылкыдзэ.

«Шудбур доры тэтчон», «Лианаослэн пунӥськонзы» ӟыгыртонъёс бугырто ӟырдыт дартэз, быдто возьдаськонэз, пиосмуртэз йырвизьтэк кельто, соин ик пиосмурт соку ик кышномуртэз басьтыны турттэ.

Валесын пукыса ӟыгыртонъёс.

«Лотос» – кышномурт пыдесъяське но солэн гадезлы тыбырыныз пуксе. Воргорон веша-маялля солэсь гадьёссэ, кӧтсэ, макесъёссэ, пыдесъёссэ, чупа солэсь чыртызэ, ымдуръёссэ. Кышномурт берпалыныз ӵиптӥське солэн кӧт улаз но макесъёсыныз ассэ каллен гинэ лэйкатыса утча со шорзэ, куд шорын воргоронлэн юдэсэз солэн берпал висъёсаз сюроз, озьы йӧтскылыса но капчи пачкатъяса со воргоронлэсь дартсэ ӟырдатэ, но уг лэзьы на ас пушказ сое пыртыны.

«Урупа» – кышномурт пуксе урдэслань, пыдъёссэ улэ лэзе но ӟырдатӥсь маяллянъёс лэсьтэ солэн пыдесъёсъёсыз кузя, со дыре ик киосыныз но ымдуръёсыныз веша-маялля солэсь гадьёссэ, чыртызэ.

«Борӟемен» – кышномурт пуксе воргоронлы ымнырыныз, пыдъёссэ вайяса но кӧт улыныз солэн юдэсэз борды йӧтскыса, нош макесъёсызлэн пуш палъёсыныз солэн мугораз, гадяз йӧтскыло. Тужгес ческыт вешанъёс кылдыто макесъёслэн пуш палъёсыныз йӧтскылонъёс.

ps. После того, как агент прочитал этот текст и поделился своими планами о «блинке» с коллегой, в кабинет вошел запыхавшийся Петр Михайлович. Запыхавшийся, но какой-то … возбужденный. «Фольксваген басьтӥ!», — то ли агентам, то ли невернувшейся еще секретарше сообщил Петр Михайлович, и ушел в свой кабинет. «Ӟечкыласьком!», — одновременно подумали агенты и поспешили в агентство готовить этот текст.

pps. Данный пост подготовлен агентом №1, который, завидуя случайной удаче и большому гонорару агента №2 , решил выпендриться перед руководством с надеждой, что данный очерк будет высоко оценен и ему удастся тоже поужинать в «блинке»…  Хотя бы одному…



15 комментариев »

  1. омыр Said,

    Январь 15, 2011 @ 01:29

    no comments! =)

  2. Urod Kurka Said,

    Январь 15, 2011 @ 01:51

    та Камасутраез пока валаны тыршиськод, вань потэмед быроз))) но блин, чебер глаголитьтэ Захаров))

  3. макм Said,

    Январь 15, 2011 @ 07:12

    пригласите на работу Серафиму Благининину

  4. Urod Kurka Said,

    Январь 15, 2011 @ 11:47

    «Сайкам дарт» — нималэ озьы выль газетэз!)))))

  5. трололо Said,

    Январь 15, 2011 @ 12:47

    У Поздеева раздвоение личности )

  6. "блинка" Said,

    Январь 15, 2011 @ 13:02

    Стиль агента ПГ-1 изменился.

  7. Лоппапа Said,

    Январь 15, 2011 @ 14:14

    ….У Поздеева раздвоение личности )…..

    не я один это заметил))))))

  8. alla Said,

    Январь 15, 2011 @ 15:33

    позднеев хочет хапнуть бабоса за агента №1 и №2 )))

  9. siili_19 Said,

    Январь 15, 2011 @ 15:38

    А что, впервые доказали??
    Позорище

  10. трололо Said,

    Январь 15, 2011 @ 16:57

    а фольксваген кыче? пассат?

  11. ололо Said,

    Январь 16, 2011 @ 00:06

    О! уске али ик уже кутоно. Эскероно))))

  12. Лоппапа Said,

    Январь 16, 2011 @ 08:33

    татчыозь эскеремед овол а мара, куанер…….

  13. ололо Said,

    Январь 17, 2011 @ 19:02

    Акробатикаен выримы.
    Пормиз ук! С десятого раза…
    Вуонояз нош ик выромы. Только таяз тулупмес куштомы, дыр. Уске укыр посьаськод.
    или мон ваньзэ ой вала…

  14. Петр Захаров Said,

    Январь 23, 2011 @ 21:04

    ужасез улэ ужъёсын
    нош ужасьтемез — зулёнъёсын

    ужасез ӵемысь дыръя сютэм
    нош зулисез банкетъёстӥ ветлэ

    котьма ке но
    ужъёс ӝуто
    нош зулёнъёс быдто

    малы ке шуоно
    зулёнъёс — тэйёс
    нош тэйёсты нуллӥсез — пуны

    соин ик
    кин кӧлэ пуныен
    со ӵукнаяз тэйёсын сайка

  15. loppapa Said,

    Январь 24, 2011 @ 09:16

    мудрон-мудрон)))ма, ми Пётр Михилычь, узыр пуштросо кылбуръёстэк но валасалмы,дыр, ма верамед потэ)))))))

Добавить комментарий