Кинлы кулэ в пояс кланяться?


Уж не знаем, то ли магнитные бури, то ли землятресения и цунами, то ли приближение Луны сказывается на наших читателях, но факт остается фактом. Студенток удмуртской филологии  поперло! Вот, пожалуйста, вашему вниманию еще одна проба пера в жанре «кибит возьмась». Обратите внимание на подпись.)

Ещё одиг газет потӥз «тодмо» адямиос сярысь, кудъёсыз и так вань пасъёсын чуртнамын ни. Ма мар, ярам, ещё но огпол лыдӟом кыӵе Ирина Зангарик чебер, ненег но котькытчы вуись. Кыӵе Казаковский ӟечок, конечно, кызьы бы ми улӥм удмурт кылэ берыктэм контакттэк татчыозь? Кызьы милемлы буяськоно, дисяськоно одно ик Полина Кубисталэсь малпанъёссэ лыдэ басьтыса. Мон ветлӥсько Авиаторе дискотекаосы , шутэтскиськом эшъёсыным. Нош так, огшоры нуналъёсы дышетскисько, рейтинге медаз усьы шуыса, сюлмаськисько курсовой гожъян понна. Ваньмыз мынам чеберисто!)) Долгожданный, зэм но кема возьмам проект – кино «Узы-боры»! Но малпасько, что премьера азьын укыр трос чуртнамын  ни котькытын олокыӵе малейшой подробностьёс,нош премьера бере видимо кулэ луоз в пояс кланяться, вань со творческой компаниялы!))) А ещё, Авиатор клубын фотографъёс тоже, видимо, одӥг «звездаосын» туспуктэмъёс лэсьто – ми ведь сыӵе яратӥськом учкыны, кыӵе соослэн выль сьӧд дэремзы, тщательно лякем пластиковой синлысъёссы…

Пумыз одно ик луоз…

Огшоры Студентка удмуртской филологии.

P.S. Напоминаем, что писать нам можно обо всем, что удмуртского в вас наболело, с чем вы не согласны, против чего или за что вы выступаете.  Анонимность гарантируем. Наш почтовый адрес shshudm@gmail.com



24 комментария »

  1. ТолямбочечкакайфуеТ Said,

    Март 14, 2011 @ 02:33

    Я кайфнул опять ееееее

  2. Гондыр Said,

    Март 14, 2011 @ 07:19

    Ирина Зангарик чебер, ненег, фильм лэсьтӥз, а тон ма?

  3. ТолямбочечкакайфуеТ Said,

    Март 14, 2011 @ 08:00

    а со рейтингзе з:утэ, тон мар!? курсовойзэ быдэстэ! Со сярысь кулы гожъяны! уд валаське ти о-маро!

  4. shuoshow Said,

    Март 14, 2011 @ 09:56

    Анатоль Галиханов оставил комментарий при помощи виджета «Вконтакте»:

    Абсолютно верно! Достали уже писать про зазвездившихся птенчиков удмуртского курятника! А ведь есть еще и мы — те, которых принято называть обывателями (не понимаю этимологию этого слова, но звучит обидно). Почему про таких как мы ни слова, а!?? Вот в СССР же писали про обычных людей — комбайнеров, заводчан, делали про них репортажи! На это было действительно интересно смотреть, читать, слушать. А
    показать полностью..Абсолютно верно! Достали уже писать про зазвездившихся птенчиков удмуртского курятника! А ведь есть еще и мы — те, которых принято называть обывателями (не понимаю этимологию этого слова, но звучит обидно). Почему про таких как мы ни слова, а!?? Вот в СССР же писали про обычных людей — комбайнеров, заводчан, делали про них репортажи! На это было действительно интересно смотреть, читать, слушать. А сечас что…Одни звезданутые. Только ты попал в масс-медиа — все, ты уже стоишь того, чтоб появлятся в этом поле постоянно. Что за долбанный междусобойчик, то? Ощущение такое, что вы — единственный центр тяжести. А нам ваша гравитационность не интересна. У на свои центры…
    Да, возможно мы не такие активные участники и пропагандаторы
    (слово то какое, кто тока выдумал!) удмуртского пространства, но это не значит, что у нас не происходит ничего интересного. Вот я, например, вчера ездил на базар за картошкой и на меня напала бомжиха с криками : «Поделись едой, олигарх ё…й … .ть «. Или вот сходил я на дискач тусовый, а там девочка была такая прям классная несусветно и взяла ведь, подошла и прям поцеловала меня. Сама. Представляете! У нас же куча интересного, о чем стоит написать! И кланятся, как правильно было замечено выше, всяким псевдотворческим коллективам и псевдотусовщикам я не собираюсь. Как будто так у нас сильно-сказочно жизнь поменялась с вашим появлением. Как бы не так! Как жили без вас хорошо, так же хорошо и проживем!
    И вообще, вот возьмем сами и созданим чегонить новенькое — телевидение удмуртское, например даже. Там все будет только на удмуртском языке, а не как у вас — только и можете (криво-косо причем) лишь на публике свою удмуртскость выказывать, а меж собой на русском гундите.
    Придумать что то новое, этож легче легкого.

    Комментарии на Фэйсбуке:

    Inga Ignatieva: Я думала, на удмуртской филологии учат красиво писать и выражать свои мысли.

    Nadi Mush: hehe, stilez tuzh todmo nimjosty veratek no 😀 umoj reklama udmurt glamur dunnely :))

  5. Ненег Said,

    Март 14, 2011 @ 11:20

    🙁 🙁 🙁 🙁 !!!

  6. блинка Said,

    Март 14, 2011 @ 12:39

    дейстительно надоели одни и те же персонажи, нужно и меру знать

  7. Чичпотон Said,

    Март 14, 2011 @ 13:04

    Студентка удмуртской филологии — пурысь шыр! Котькин улэ озьы, кызьы солы кельше. Тиледлы видимо кельше авиаторлэн сэргаз сур юыса но тамак сюпсьыса пукын, «тодмо» адямиос шоры вожъяськыса учкын, улон вылэ жожтиськын. Даже дышетскын ти ветлиськоды рейтинг понна гинэ, блеать, позорище. Мон кожасько вал, адямиос тодон валан понна дышесткын ветло шуыса. Чиньыдэ коть вырзытида, тонэ телик пыр мед возьматозы шуыса? Мар ке лэсьтида, «тодмо» адямиос тросгес мед луозы шуыса? Авиаторлэн сцена вылаз кудзыса потыса «Я свободеееен» шуса кырзад ке, лифчиктэ кыльид ке авиаторын ик, оло нош кадре сюрод ик, звезда луод. Тросгес пайдаез луоз удмурт лулчеберетлы. Чичпотонэ коть сюроз мар гожтын, эшшо одигзэ авиаторын ымаз донгаллям шуыса.

  8. ТолямбочечкакайфуеТ Said,

    Март 14, 2011 @ 13:51

    Чичпотон, я дика угарел например, над последним предложением аахахахххх)))))))))))

  9. Студентка удмуртской филологии Said,

    Март 14, 2011 @ 13:52

    Эту ересь не я писала. Мон, видать, «Огшоры» овол…))

  10. Гондыр Said,

    Март 15, 2011 @ 04:12

    шот ты чичпотон всё попутал.
    «тодмо» адямиос тросгес мед луозы.. что за цель?

  11. Ачим Said,

    Март 15, 2011 @ 07:16

    абвгджз…ёклмн!

  12. Дурали Said,

    Март 15, 2011 @ 11:03

    Малы туннэ атасмы вазь чукна султиз, кокрико шуыса …мар шуыны уг тодиськы ни, но туж гожтэме потэ…

  13. Дарали Said,

    Март 15, 2011 @ 11:43

    В Этом мире слишком много говорят те, у кого вообще нет права говорить.

    Ымдэ под ай, девочка :)))

  14. инкогнито Said,

    Март 15, 2011 @ 14:44

    «Ымдэ под ай, девочка ))»….видимо та улонын «Дарали» кадьёслы гинэ вераськыны право сётэмын.кин бон тон сыч»е ачид мукетъёсызлэсь ымзэс ворсаны??????

  15. Чичпотон Said,

    Март 15, 2011 @ 14:47

    Тодмо адямиос тросгес мед луозы = удмурт лулчебертлэн тросгес вайёсыз мед кылдозы

  16. инкогнито Said,

    Март 15, 2011 @ 14:51

    кинлы мар,нош «чичпотонлы» котькын донгаськон мед луоз.Видимо авиаторын «кизилиосты » ымазы донгало,соин лэся соослэн ымзы уг пытсаськы:))))))

  17. щащка Said,

    Март 15, 2011 @ 19:53

    капец, вераськон, кин со Зангарик, кто это Казаковский, а Дарали, б-я, туфта, они звёзды, звезды, которые достойны быть кизилиен, они будут выделяться от нас, тем что они умные, креативные, вителэ, улозы мукет кизилиос, таосыз пересьмозы, вордиськозы вильесыз, нош Чичондрик чичонзэ мед пытсалоз,про сюпчон это не культурно, конечно мон тоже яратиськом куке сюпчо авиаторын со студенткаос, но мед со луоз озьы ик скрытно. А тон студентка — молодец то ваще.

  18. ололо Said,

    Март 15, 2011 @ 21:49

    Вот таиз!
    Адске уго удмурт вожвыляськон сям оло ог-огмес валантэммы.
    Валай!
    — Кинлы меда кулэ огшоры адями (басьти:сь)?
    — Кинлы меда кулэ кизили адями (сётъясь)?
    Эскероно оло кызьы меда соос ас понназы кылем бере вырозы.
    Ч:ошен керето, нош ог-огтэк уг быгато?

    PS. Огшоры студенткалэн но Чичпотонлэн… ог-кадь Мессиджзы — ойдолэ эшшо мукет адямиосты ж:утом, азиньтом, возьматом.

  19. ТолямбочечкакайфуеТ Said,

    Март 15, 2011 @ 22:48

    все еще кайфоватьтисько

  20. щащка Said,

    Март 16, 2011 @ 21:12

    Тон кайфоватьтиськод ке, хули, кайфуй на, нош ми данъяломы кизилиосмес, рейтингзэс будэтом.
    Люди, мон честно уг тодкы, малы асьмеос ваще про это гожъяськом, зачем?а? Кулэ уж-а со? Неху делать нам, да. Вот зависть у егитов.

  21. ТолямбочечкакайфуеТ Said,

    Март 16, 2011 @ 23:47

    ееееееееееееее, детка!!!))))))))))

  22. Дарали Said,

    Март 20, 2011 @ 11:37

    Инкогнито, со веть Дурали никлы вазиськемын вал. Яке со муртлы, кин исаськыса, нимме вошъя, оригинал тоже, )) и со, типа, ирония какбэ

    Мон уг валаськы, мар ваньзы куректо звездность сярысь. Асьтэос вэть шуиськоды, кизили. Ми ум шуиське. Асьтэос миф кылдыти:ськоды.

    Эн вераське ми сярысь. Вунэтэ милемыз пыраклы. Эн учке телевизор)) Ти:ледыз не волнует ук, куке Дэри ёросысь фермаез возьмато. Вот озьы ик учке. Кызьы фоном писпуос, курегъёс бызьыло ))

  23. Евгений Said,

    Март 21, 2011 @ 19:42

    Учится на ФУФе и пишет на олбанском…да еще и ересь такую) Тебе не пофиг ли про кого они там пишут?))) Варятся в своем котле вот пусть и варятся дальше.

  24. Siroma Said,

    Апрель 17, 2011 @ 09:40

    Мде. Реал вам делать нех..й))) Пусть делают то что хотят. Это их проблемы. Блоги эротического характера теперь и на удмуртском)) А ведь кому-то нравится))
    Звезды зазвездились))) Они добились статуса звезды. А че бы нет я б сказал.

Добавить комментарий